Respiratie urat mirositoare ?

        Respiratie urat mirositoare ? Ki Dental Clinic te poate ajuta în cazul în care ai respirație urat mirositoare
Oricine a fost macar odata in situatia asta: sa stai in mijlocul unui interviu, sau la masa cu seful tau, sau sa ai o intalnire si sa realizezi ca respiratia ta nu miroase tocmai a flori de portocal…. Chiar si atunci cand totul merge bine in viata ta, respiratia urat mirositoare poate sa iti submineze increderea in tine si sa transforme experientele din unele pozitive in unele negative. De ce apare respiratia urat mirositoare si ce putem face ca sa o oprim ?

Bacteriile din gura si mancarea pe care o mancam

Pentru a combate eficient respiratia urat mirositoare, e important sa ne dam seama ce a provocat-o. Cea mai simpla si cea mai comuna cauza care a provocat-o sunt particulele de mancare care raman prinse intre dinti dupa ce mancam. Bacteriile orale descompun aceste resturi, iar rezultatul final nu miroase prea bine….. Putem combate asta cu o rutina corecta de ingrijire a dintilor si gurii, care poate include: utilizarea zilnica a atei dentare, spalatul dintilor de doua ori pe zi, spalatul limbii si mestecatul de guma fara zahar.
Respiratia urat mirositoare cronica (halitoza)
Cateodata doar o igiena orala buna nu poate rezolva singura aceasta problema. Halitoza poate fi cauzata si de :
    -afectiuni cronice de tipul diabetlui, imbolnaviri ale ficatului, rinichilor, sau refluxul gastro-esofagian

-medicamente. Un efect advers comun al medicamentelor este uscaciunea gurii. In absenta salivei care sa spele particulele de mancare si sa neutralizeze acizii, sunt sanse destul de mari pentru aparitia halitozei.

      -Respiratia orala. Chiar daca este doar un obicei sau sau se datoreaza imposibilitatii realizarii unei respiratii nazale corecte, cand respiram pe gura aceasta se usuca prin evaporarea salivei.

      -Infectii ale gurii, nasului si gatului. Respiratia urat mirositoare poate fi rezultatul unei cantitati crescute de mucus atunci cand avem o raceala, amigdalita, faringita sau sinuzita.

       -Sarcina. Simptome ca raul de dimineat, greata, voma pot cauza halitoza din cauza excesului de acid din gura. acelasi lucru este valabil si pebtru persoanele care sufera de bulimie.

       -Fumatul si in general consumul de tutun sub orice forma. Produsele chimice cu miros neplacut raman in gura pe o durata mai lunga de timp, si de asemenea usuca gura. Suplimentar, creste riscul de cancer de mucoasa bucala sau imbolnaviri ale gingiilor care au si ele la randul lor un impact negativ asupra respiratiei.

       -Cariile dentare,gingivitele si parodontitele. O sanatate orala deficitara merge mana in mana cu halitoza, deoarece cariile si parodontitele sunt cauzate de aceleasi bacterii producatoare de substante chimice urat mirositoare.

Cum sa iti mentii respratia proaspata

Chiar daca o igiena orala stricta nu este destul ca sa elimini complet respiratia urat mirositoare, totusi igiena te va ajuta sa o controlezi, iar tratarea si a cauzei primare poateconduce la eradicarea ei completa. Daca respiri pe gura , incearca sa respiri mai mult pe nas. Renuntarea la fumat va elimina de asemenea o cauza majora. Daca probleme este gura uscata, mestecati guma fara zaharmentolata pentru a stimula secretia de saliva, sorbiti des mici cantitati de apa sau folositi un umidificator pentru a metine umezeala.

Medicul stomatolog te poate ajuta

Descoperirea cauzei este un pas crucial, iar dentistul iti poate fi cel mai bun aliat. Planifica-ti o programare pentru a obtine raspunsurile de care ai nevoie pentru a lupta impotriva repiratiei urat mirositoare.
Programări :
Tel. 0723 277 878
https://kidental.ro
P.S. Vrem ca toti pacientii nostri sa fie increzatori in respiratia lor

Lasă un comentariu:

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Site Footer