Accident dentar

Accident dentar !!!! Putina munca de pregatire face o diferenta uriasa atunci cand are loc un accident dentar, de genul unei lovituri sau caderi. Ce pregatiri se pot face mai exact ? Depinde de situatia specifica.

Dinte fracturat

Daca in urma unui accident un dinte se sparge, ciobeste sau fisureaza, cel mai bun lucru ar fi sa mergeti repede la stomatolog. Daca gasiti fragmentele fracturate, aduceti-le intr-un pahar cu lapte rece pentru ale proteja.

Chiar daca fractura sau fisura este minora, nu o ignorati ! Daca este afectata camera pulpara, dintele este intr-un pericol real de a face pe viitor o infectie. Sau chiar daca acest lucru nu se intapla imedia, un culoar pentru bacterii se poate crea, pana cand acestea ajung in camera pulpara. Asa incep infectiile dentare, prin moartea tesutului pulpar, abcese dureroase, pierdere de os, si chiar risc de raspandire a infectiei in fluxul sangvin.

Dinti permanenti scosi accidental

Daca intregul dinte a ieșit  intr-o singura bucata, aceasta situatie necesita imediata atentie a unui stomatolog. Exista o fereastra de timp limitata (nu mai mare de o ora) in care un dinte avusionat poate fi replantat cu succes, deci cu cat mai repede ajungi la dentist cu atat mai bune sunt sansele. Pentru a creste si mai mult sansele replantarii, ar fi bine dac l-ati putea pune la loc acolo de unde a iesit, apasand usor cu o compresa umezita. Daca acest lucru nu este posibl, pana ajungeti la cabinet tineti dintele in lapte rece.
Ce nu trebuie sa faci cu un dinte expuzat:
  • NU atinge radacina dintelui

  • NU lasa dintele sa se usuce

  • NU il curata cu sapun, alcool sau peroxid

Dinti temporari expulzati

De cele mai multe ori, atunci cand un dinte temporar este expulzat, acest lucru nu reprezinta o urgenta; in mod normal dintele temporar nu se replanteaza pentru ca ar putea provoca probleme pentru dintele permanent de inlocuire. Totusi, daca nu era mobil anterior de accident, e bine sa cerem sfatul stomatologului.

Multumim ca aveti incredere in clinica noastra

Tel 0723 288 878

Str. Teodosie Rudeanu nr.35 (Primaria sect.1)

Lasă un comentariu:

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Site Footer