DUREREA DE DINTI

Durerea de dinti iti strica ziua?
Ce provoaca durerea de dinti ? Sunt cateva cauze diferite, si vrem ca pacientii nostri sa fie familiari cu ele si cu ce ar trebui sa faca daca durerea apare intr-un moment in care nu poti ajunge imediat la dentist.

Suspectii de serviciu

Caria dentara este cauza cea mai comuna a durerii dentare, dar nu este singura. Alte cauze includ imbolnavirea parodontala, inflamatia pulpei si abcesele dentare. Un traumatism al gurii sau fetei poate produce durerea unui dinte care era perfect sanatos inainte. Dintii inclusi (cel mai frecvent molarii de minte) pot fi uneori durerosi. Exista si ceea ce se cheama hipersensibiliate detara, iar uneori o simpla congestie ori o infectie a sinusului se poate simti ca o durere de dinte.

Nu poti sa obtii imediat o programare ? Iata ceea ce ai de facut

Incurajam pe toata lumea sa isi faca o programare de urgenta, dar durerile de dinti nu sunt totdeauna politicoase sa apara in timpul programului de lucru al stomatologului. Si atunci ? Puteti face cateva lucruri pentru a va controla nivelul durerii pina va vede medicul:
  • Aplicati o compresa rece pe zona dureroasa

  • Clatiti cu apa cu sare calduta (nu inghiti!)

  •  Luati antiinflamatoare care se pot prescrie fara reteta

Tips & tricks pentru prevenirea viitoarelor dureri de dinti

Durerile de dinti nu sunt 100% prevenibile, in special cand cauza o reprezinta traumatismele, dar consecventa in curatarea zilnica a dintilor va va ajuta cu siguranta dintii sa ramana intr-o buna forma. Cele mai importante metode sunt periajul dentar timp de doua minute de doua ori pe zi cu pasta de dinti fluorurata si folosirea atei dentare.
Putem preveni durerile de dinti reducand din dieta alimentele si bauturile dulci, care reprezinta hrana preferata a bacteriilor. Iar cand totusi cosumam ceva dulce, este recomandat consumul de apa imediat dupa.

Programarile pentru control la medicul stomatolg previn durerile de dinti

O alta modalitate importanta de prevenire a durerilor de dinti inainte ca ele sa se intample este sa respectam programarile la controalele periodice. Pentru marea majoritate a apacientilor aceasta inseamna de doua ori pe an. Aceste vizite chiar sunt importante, nici cel mai riguros periaj nu poate preveni intotdeauna aparitia cariilor, a gingivitei sau a depunerilor de placa si tartru. De asemenea e mai bine sa tratezi o problema incipienta, decat una complicata care provoaca dureri…..

Haideti sa pastram zambetul

Nu uitati ca durerea este sistemul de alarma natural al corpului pentru a ne semnala ca ceva e in neregula. De aceea niciodata nu trebuie sa ignoram o durere de dinti. Nu va dispare singura niciodata, si oricare ar fi cauza, cel mai probabil se va inrautati. Deci mergeti la o consultatie iar medicul va gasi o solutie .

Nu e niciodata prea devreme pentru stomatologia preventiva

Programări la :

Tel. 0723 277 878

www.kidental.ro

Str. Teodosie Rudeanu nr.35 (Primaria sect.1)

Lasă un comentariu:

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Site Footer