Folosește ața dentară

Folosește ața dentară.                                                                                                                  

 

” Mănâncă, roagă-te, iubește”  ar spune Julia Roberts,

…” Floss, brush, rinse ” ar spune dentiștii…

Mulți dintre noi avem mai mult timp la dispoziție pentru a ne crea obiceiuri bune…folosită în mod regulat ca parte a rutinei zilnice de îngrijire, ața dentară îndepartează biofilmul bacterian de pe suprafața dinților, prevenind apariția cariilor și a bolii parodontale.

Ce ața folosim?

Cerată sau necerată, nylon sau mătase, cu textură satinată sau mai rugoasă, monofilamentară sau împletită, neimpregnată sau impregnată cu ulei de arbore de ceai , vegană (da, există și așa ceva… nu conține îndulcitori, parabeni, coloranți și nici măcar ceară de albine…) experimentați și alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine. Important este  să vă placă și  să o folosiți de două ori pe zi.

Ața dentară indepărtează bacteriile dintre dinți și de sub gingii, dar dacă este folosită incorect, gingiile dor și sângerează.

Cum se folosește corect ața dentară ?

  • Rupeți o bucată de ață lungă de 20 cm și înfășurați-o pe ambele degete arătătoare; cu cât distanța dintre degete e mai mică, cu atât aveți mai mult control.
  • Treceți cu blândețe, fără să forțați, peste punctul de contact dintre doi dinți, apoi lăsați ața să alunece până sub marginea gingiei, păstrând tot timpul contact cu unul dintre dinți.
  •  Faceți o mișcare de „răzuire”, sau pentru aceia dintre dvs care au apucat vremurile când se lustruiau pantofii după ce erau dați cu cremă, o mișcare de „lustruire de pantofi”. Realizați această mișcare de 3-4 ori, apoi puneți ața pe dintele vecin și repetați procesul.
  • Puteți trece acum la următoarea pereche de dinți vecini.

Dacă se scămoșează ața, asta poate însemna două lucruri: fie există o carie între dinți, fie există o acumulare de tartru sub nivelul gingiei… medicii Ki Dental Clinic vă vor ajuta să rezolvați  aceste probleme…

Și da, folosiți ața dentară înainte de a vă spala pe dinți, astfel veți îndeparta o cantitate mai mare de biofilm bacterian, și veți maximiza efectele ingredientelor din pasta de dinți (nu trebuie sa ne credeți pe cuvânt, au spus-o cei de la American Academy of Periodontology)

Dacă nu ați făcut asta în ultima vreme, gingiile or să sângereze în primele zile, însă ” vă arunc mănușa ” și vă provoc să folosiți ața  dimineața și seara  timp de   3-4 zile…. iar sângerarea va dispărea..

Deci „Floss , brush, rinse..”

Ki Dental Clinic este cu voi….

Echipa Ki Dental Clinic

 

Lasă un comentariu:

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Site Footer