DENTIST?

Puneți  întâlnirea cu dentistul pe „to do list”

Dacă v-ați  gândit să nu mai mergeți la dentist în următorii 5, 10 sau 20 de ani din cauza costului, timpului limiat sau a  fricii , luați în considerare și dezavantajele acestei decizii. Prețul pe care  s-ar putea să-l  plătiți  este foarte probabil să fie mult mai mare, atât financiar cât și emoțional…

În mod tradițional, deși nejustificat, întâlnirea cu dentistul nu e una pe care să o așteptați cu nerăbdare.

Dacă v-ați întrebat vreodată care e rostul verificărilor de două ori pe an la dentist, avem câteva informații la care merită să vă  gândiți…

-detectarea timpurie a cancerului de mucoasa bucală. Detectarea acestuia în stadiile inițiale nu este posibilă decât cu ajutorul stomatologului, deoarece boala este asimptomatica…adica nu doare…. iar când  începe să doara este deja târziu….Examenul clinic evidentiază într-o lumina specială țesuturile anormale  cauzate de tumori,   durează doar 2 minute, este complet lipsit de durere și vă salvează viața. Vi se pare că merită ?

-se întâmplă chiar și celor  mai conștiincioși pacienți , mă refer la cei ce își spală dinții de – trei ori pe zi și mai dau și cu ața… și cu dușul bucal…și clătesc și cu  apă de gură..(da, așa ceva există…. ). Sunt  zone pe suprafețele dinților  care sunt mai greu accesibile , placa bacteriană se acumulează , se soldifică transformându-se în tartru, imposibil de îndepărtat fără ajutor profesional.

cariile în stadiile incipiente rareori sunt dureroase, dar dacă sunt detectate la un control, ele pot fi oprite în evoluție și chiar remineralizate…

gingivita și parodontita în stadiile incipiente pot fi afecțiuni reversibile, mai ales că trăim în epoca tratmentului parodontal asistat de laser. Formele mai severe de îmbolnăvire parodontală nu doar că necesită tratamente complexe, cu costuri pe masură,  dar uneori poate fi prea tarziu pentru a mai salva dinții…. E bine să veniți la un control chiar dacă aveți o banală sangerare a gingiilor, înainte ca lucrurile să scape de sub control.

-ajungem și la obiceiurile nesănătoase...  Cum  ar fi fumatul, scrișnitul dinților, roaderea unghiilor, spălatul pe dinți prea agresiv… Să fiți informați despre potențialul distructiv al acestor „stiluri de viață” asupra dinților  și articulațiilor temporo-mandibulare vă va determina, poate, să luați în considerare să renunțați la ele.

-sănătatea gurii este o condiție a stării de  „wellness”. O igiena deficitară a dinților poate fi una din cauzele diabetului, bolilor cardiovasculare, osteoporozei , bolii Alzheimer… Un stomatolog experimentat va avea o înțelegere profundă asupra modului în care sănătatea orală vă afectează restul corpului.

-dacă nu dormiți bine noaptea, dentistul vă poate ajuta să aflați dacă suferiți de apnee obstructivă de somn, sau spus pe românește „oprirea respirației în timpul somnului”. Dacă diagnosticul se confirmă, purtarea în timpul nopții a  unei gutiere speciale  poate ajuta să mențină deschise căile respiratorii și să elimine sforăitul.

fiți un bun exemplu pentru copiii dumneavoastră.  Neintenționat, părinții pot transmite anxietățile lor copiilor, iar dacă arătați o atitudine negativă în ceea ce privește vizita la dentist copiii vor reacționa în același mod. Făcând din vizitele regulate la dentist o rutină, veți crea pentru copii bune obiceiuri pe care le vor păstra pentru toată viața..

-nu în ultimul rând controalele periodice vă ajută să construiți o bună relație cu medicul stomatolog, să  împărtășiți cu ea (sau cu el) așteptările pe care le aveți de la tratament, fricile, angoasele… la urma urmei o comunicare bună stă la baza oricărei relații…

Toate aceste  avanataje  ar trebui să vă facă să  sariți de pe canapea în clipa asta și să vă programați...

Tel. 0723 277 878 sau pe www.kidental.ro

Ki Dental Clinic este cu voi…..

 

Lasă un comentariu:

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Site Footer