TIGARILE ELECTRONICE SI SANATATEA DENTARA

TIGARILE ELECTRONICE SI SANATATEA DENTARA

Popularitatea țigărilor electronice a crescut dramatic în ultimii ani, în primul rând din cauza mitului că vapoarea este „mai sănătoasă” decât fumatul. Deși țigările electronice nu conțin tutun, ele conțin totuși nicotină și pot avea un impact negativ asupra sănătății generale. Cele mai recente știri s-au concentrat pe bolile pulmonare legate de vaping – unele cazuri dovedindu-se fatale – dar efectele negative ale vapingului asupra sănătății orale nu au fost mediatizate la fel de mult. Dacă vă răsfățați cu vaporatul, iată ce ar trebui să știți despre efectele sale asupra gurii, gingiilor și dinților.

Vaping și sănătatea dentară

Țigările electronice folosesc un aerosoli sau vapori ca sistem de livrare a nicotinei, dar asta nu înseamnă că este mai sănătos să inhalați decât fumul de tutun. Nicotina are același impact negativ asupra sănătății bucale, indiferent de modul în care este consumată, cu potențiale complicații, inclusiv:

Retragerea gingiilor

Gură uscată

Sensibilitatea dentara

Cariile dentare

Bruxism (scrâșnirea dinților)

Cavități

Infecție gingivală

Cum vă afectează țigările electronice dinții?

Consumul de nicotină reduce producția de salivă în gură și, fără suficientă umiditate, placa și tartrul pline de bacterii se pot acumula pe dinți și pot duce la carii și, în cele din urmă, la carii dentare. Deoarece nicotina este un stimulent, consumul ei poate face ca mușchii maxilarului să strângă și să scrâșnească dinții. Strângerea și strângerea frecventă vă pot deteriora dinții și țesuturile bucale din jur, ceea ce duce la probleme mai grave de sănătate orală.

Cum vă afectează țigările electronice gingiile?

Nicotina reduce fluxul de sânge către dinți și gingii, privându-le de oxigen și nutrienți de care au nevoie pentru a rămâne sănătoși. Ca urmare, țesutul gingiilor poate muri și se retrage, crescând riscul de apariție a cariilor. Vapoarea și sensibilitatea dinților reprezintă, de asemenea, o preocupare, deoarece gingiile în retragere pot expune zonele dinților unde smalțul protector nu este la fel de gros. Cu toate acestea, cel mai semnificativ efect al vapingului asupra gingiilor este riscul crescut de boli ale gingiilor.

Vaping și boli ale gingiilor

Te-ai uitat vreodată în oglindă și te-ai întrebat: „Ce provoacă sângerarea gingiilor atunci când vaporezi?” Este umflarea și inflamația bolii gingiilor care vă face să sângereze gingiile. Folosirea țigărilor electronice provoacă inflamarea și umflarea gingiilor la fel de mult ca și țigările obișnuite, deoarece nicotina este de vină. Și atunci când gingiile sunt umflate, ele sunt mai susceptibile la creșterea nivelului de bacterii în gură, mai ales atunci când sunt combinate cu o lipsă de salivă. Nivelurile ridicate de bacterii duc adesea la boli ale gingiilor. Și ca răspuns la întrebarea „Vapatul provoacă respirația urat mirositoare?” raspunsul este da.

Nu există nicio ocolire – vaporizarea este dăunătoare sănătății tale orale în general și gingiilor în special. Dacă sunteți un utilizator obișnuit de țigări electronice și observați oricare dintre următoarele simptome, cel mai probabil aveți o boală a gingiilor:

Gingii roșii, iritate, sensibile sau umflate

Retragerea gingiilor

Dinți slăbiți

Respirație urât mirositoare care nu răspunde la apă de gură sau la odorizante

Efectele cosmetice ale vapingului

Potențialul de apariție a bolilor gingiilor, pierderea dinților, cancerul oral și alte afecțiuni medicale sunt un motiv suficient pentru a renunța la vaping, dar există și efecte cosmetice negative de luat în considerare. Petele de nicotină pe dinți de la vaporizare sunt destul de frecvente și, desigur, pierderea dinților din cauza bolilor gingivale netratate sau deteriorarea din cauza bruxismului va avea un impact vizibil asupra zâmbetului dumneavoastră.

Tratamentul bolii gingiilor la KI DENTAL CLINIC

Dacă observați că vapoarea vă face sângerarea gingiilor, cel mai bine este să căutați imediat un tratament pentru a preveni complicațiile ulterioare ale sănătății bucale. Specialiștii de la KI DENTAL CLINIC vă vor explica pe deplin diagnosticul și planul de tratament și vă vor ajuta să vă restabiliți sănătatea zâmbetului strălucitor și sănătos. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a renunța la nicotină, vă putem oferi recomandări.

Lasă un comentariu:

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Site Footer