Îmbolnăvirea dinților poate fi cauzată și de …. #2

Ce poate cauza îmbolnăvirea dinților, continuare…………

 

Partea superioară dreaptă (dinții 11 – 18) și partea inferioară dreaptă (dinții 41 – 48) corespund emisferei stângi a creierului, adică părții raționale, logice, analitice. Partea superioară stângă (dinții 21 – 28) și partea inferioară stângă (dinții 31 – 38) corespund emisferei drepte a creierului, adică părții care ține de emoții, afecțiune, intuiție, sensibilitate. Dacă există dinți pierduți pe partea superioară dreaptă (dinții 11 – 18), înseamnă că am o dificultate în a-mi găsi locul cuvenit în familie, la serviciu, etc., iar partea inferioară dreaptă (dinții 41 – 48) face referire la dificultatea de a-mi construi viața concret. Dacă există dinți pierduți pe partea superioară stângă (dinții 21 – 28), înseamnă că am o dificultate în a-mi realiza dorința mea de a fi, iar partea inferioară stângă (dinții 31 – 38), indică faptul că în familie, nu primesc recunoașterea afectivă de care am nevoie.

Incisivul central superior drept (11) corespunde relației cu tatăl, cu partea masculină a ființei noastre, cu divinitatea, iar ca grad social cu autoritatea, ierarhia. Incisivul central superior stâng (21) corespunde relației cu mama, cu partea feminină din noi, iar ca grad social cu lumea, cu societatea. Existența spațiului dintre cei doi incisivi, denotă dificultatea de a forma un cuplu atât în exterior, cât și în interiorul ființei. Incisivii centrali inferiori (31 și 41) se referă la locul pe care îl ocupă concret, în viața cotidiană a unei persoane, mama și tatăl sau persoanele care îi reprezintă. Incisivii laterali (12, 22, 32, 42) sunt în relație cu incisivii centrali. Orice dificultate pe care o avem în relație cu părinții sau persoanele care îndeplinesc acest rol, determină schimbarea poziției acestora. Dacă incisivii laterali sunt peste cei centrali, acest lucru corespunde dorinței de a fi mai puternic decât părinții, mai mult decât ei, de a-i domina, de a fi independent, nesupus niciunei autorități. Cu cât incisivii laterali sunt mai avansați, cu atât mai mult se dorește distanțarea mai devreme de părinți. Dacă incisivul lateral stâng (22) este deasupra celui central (21) se manifestă dorința de distanțare față de mamă, iar dacă incisivul drept (12) este deasupra celui central (11), se manifestă dorința de distanțare față de tată. Când incisivii laterali se află în spatele celor centrali, se adoptă o atitudine de supunere față de unul sau ambii părinți, ori ne simțim supraprotejați.

Caninii (13, 23, 33, 43) corespund transformărilor interioare trăite la momentul pubertății (13 – 14 ani), odată cu dezvoltarea energiei sexuale. Caninul superior drept (13) este în legătură cu schimbările care se văd sau se manifestă în exterior, cu proiectele, cu viziunea asupra viitorului, cu tot ceea ce mă obligă sau mă opesc să nu mă exprim liber. Caninul superior stâng (23) este în legătură cu schimbările interioare și supunerea, acceptarea lor. Caninul inferior stâng (33) corespunde schimbărilor interioare care se concretizează în exterior, în familie. Dacă de exemplu, sunt nevoit să trăiesc totul în tăcere, caninul 23 va fi afectat. Caninul inferior drept (43) arată determinarea persoanei și dezvoltarea corpului. Dacă organismul s-a oprit din creștere de timpuriu, caninul va fi afectat.

Primii premolari (14, 24, 34, 44) arată cine sunt și ce vreau în această viață. Extragerea acestora din copilărie, duce la pierderea individualității, copilul fiind obligat să facă parte din masă, să urmeze autorității colective în loc să se manifeste ca entitate distinctă. Primul premolar superior drept (14) arată felul în care mă exprim în societate, calitățile mele. Acest dinte este deplasat dacă îmi este greu să-mi exprim dorințele și să ocup locul pe care îl doresc. Primul premolar superior stâng (24) este în legătură cu sensibilitatea mea, latura afectivă interioară. Afectarea dintelui indică dorințele neîmplinite și visele din copilărie nerealizate. Primul premolar inferior stâng (34) arată felul în care îmi exprim voința în viața cotidiană, mai ales în plan afectiv. Primul premolar inferior drept (44) este legat de prietenie și de modul în care îmi finalizez proiectele la termen. Acest dinte va fi afectat dacă întâmpin dificultăți legate de un proiect la care țin.

Va urma….

Alina Iolu
Consilier pentru dezvoltare personală

Lasă un comentariu:

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Site Footer