TRATAMENTUL DE CANAL

Tratamentul de canal si miturile lui!
Ai auzit vreodata pe cineva folosind expresia „Mai bine imi scot nervul dacat sa…..” Potretul negativ pe care il are tratamentul de canal al dintilor in cultura noastra nu este doar un cliseu, este un mit ! De accea vrem sa „daramam” unele dintre cele mai comune mituri legate de acest subiect

Mitul nr. 1 : „Tratamentul de canal este dureros”

Multi adulti se lupta cu anxietatea dentara. Perspeciva de a merge la dentist ii umple de teama, chiar si pentru o simpla programare de curatare a dintilor…asa ca intelegem de ce un pacient se poate astepta la ceva oribil de dureros atunci cand afla ca au nevoie de un trtament de canal. In ziua de azi, datorita tehnologiilor moderne si anesteziei tratmentul de canal poate fi realizat rapid si confortabil.

Mitul nr.2 : „Daca dintele nu ma doare, nu am nevoie de tratament de canal”

O presupunere comuna pe care oamenii o fac este ca daca dintii nu dor asta inseamna ca sunt sanatosi. Acest lucru nu este totdeauna adevarat, nervul dintelui poate fi deja mort, si atunci este nevoie de tratament de canal pentru a preveni o infectie periculoasa.

MItul nr. 3 : „Tratamentul de canal este doar o solutie temporara”

Unii pacienti sunt sceptici in legatura cu tratamentul de canal deoarece ei cred ca beneficiile nu vor dura prea mult. Nu este adevarat ! Intr-adevar, dintele dupa tratamentul de canal devine mai fragil si casant, si fortele masticatorii pot produce fracturi ale coroanei dentare, dar aceasta este o problema ce se poate rezolva printr-o restaurare corecta ulterioara, si nu este vina trtamentului de canal..

Mitul nr. 4 : „Mai bine s-ar soate dintele”

Tehnic vorbind, ar putea parea mai simplu sa „smulgi” din radacini problema decat sa indepartezi pulpa infectata, sa obturezi canalele si sa faci o coroana, dar asta nu inseamna ca este mai bine. Aproape intotdeauna dintii naturali sunt de preferat oricaror dinti falsi. Dintii naturali arata si functioneaza mai bine, in timp ce un dinte extras poate crea probleme si dintilor vecini, pe langa procesul indelungat de inlocuire a lui.
Adevarul este ca terapia de canal este o modalitate excelenta de a salva un dinte, si stomatologia moderna a facut ca acest proces sa devina unul confortabil si „pain free”
Daca ati evitat tratamentul de canal din cauza unuia din miturile descrise mai sus, fa ceea ce este mai bine pentru dintele tau si fa-ti o programare la medicul stomatolog !
Iubim zambetele sanatoase ale pacientilor nostri !
Programări la;
tel. 0723 277 878
https://www.kidental.ro

Lasă un comentariu:

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Site Footer