Ortodontia

Ortodontia are uneltele sale, folosește mai multe tipuri de aparate dentare, de la bracketuri, placuțe colorate după dorința pacienților, trainere și până la gutiere, alignere, disjunctoare, aparate cu ancoraj pe miniimplanturi

Vărsta recomandată pentru primul control ortodontic este de 7 ani. Atunci când pacienții vin devreme la control, multe anomalii pot fi prevenite sau interceptate. La pacienții care se află încă în perioada de creștere, putem influența într-o măsură mai mare și prin mijloace mai simple diferitele componente ale aparatului dento-maxilar. Ortodonția se adresează totuși oricărei categorii de vârstă.

Cazurile mai complexe pot necesita o abordare multidisciplinară, medicul ortodont colaborând cu medicul protetician, chirurgul maxilo-facial sau  medicul parodontolog.

Modificările urmărite în cadrul unui tratament ortodontic vizează poziția dinților, relațiile de ocluzie (mușcătura), starea parodonțiului (țesuturile de suport), decalajele dintre maxilar și mandibulă, estetica zâmbetului și aspectul facial.

Purtarea aparatului ortodontic nu interferează cu viața cotidiană a pacienților. Trebuie doar ca aceștia să aibă mai multă grijă la igienă și la masticația anumitor alimente.

Programări pe www.kidental.ro 

sau la tel 0723 277 878

 

 

 

Lasă un comentariu:

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Site Footer